søndag 19. februar 2012

Fastelavensboller


Hva er vel en fastelavenssøndag uten boller...
Fra jeg var liten husker jeg mamma sine varme hveteboller.
Store, gylne og myke boller, rykende varme fra ovnen.


I dag tenkte jeg å dele med meg oppskriften jeg bruker.
Vellykket hver gang!

12 dl hvetemel
2 dl sukker
50 g gjær
1/2 ts salt
100 g smør
5 dl melk
litt kardemomme hvis du liker det.

Stekes midt i ovnen ved 225 *C , ca 10 min.

Bland det tørre i en bolle. Smelt smør og tilsett melken i smøret.
Bruker du tørrgjær er det viktig at melkeblandingen er mer enn fingervarm, da reagerer gjæren bedre. Ha det våte i det tørre og elt en god stund.
Hev i 30 min, trill boller, hev til lubbne og gode.


Visp sammen et egg og pensle bollene godt.
Sett i ovnen og stek til de høres hule ut når du tapper dem på undersiden.
La dem avkjøles noen minutter og del dem med noen du er glad i:)


Et godt kjennetegn på perfekte boller...
Luftige, myke og gode...
og fat som trenger påfyll:)

Lykke til og kos dere med boller...

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...