Hva er vel en fastelavenssøndag uten boller...
Fra jeg var liten husker jeg mamma sine varme hveteboller.
Store, gylne og myke boller, rykende varme fra ovnen.
I dag tenkte jeg å dele med meg oppskriften jeg bruker.
Vellykket hver gang!
12 dl hvetemel
2 dl sukker
50 g gjær
1/2 ts salt
100 g smør
5 dl melk
litt kardemomme hvis du liker det.
Stekes midt i ovnen ved 225 *C , ca 10 min.
Bland det tørre i en bolle. Smelt smør og tilsett melken i smøret.
Bruker du tørrgjær er det viktig at melkeblandingen er mer enn fingervarm, da reagerer gjæren bedre. Ha det våte i det tørre og elt en god stund.
Hev i 30 min, trill boller, hev til lubbne og gode.
Visp sammen et egg og pensle bollene godt.
Sett i ovnen og stek til de høres hule ut når du tapper dem på undersiden.
La dem avkjøles noen minutter og del dem med noen du er glad i:)
Et godt kjennetegn på perfekte boller...
Luftige, myke og gode...
og fat som trenger påfyll:)
Lykke til og kos dere med boller...
Mmmmmm! jamjam!
SvarSlettåå, det så altfor godt ut!! nam!!
SvarSlett